13 aprilie 2017, 10:40 Realitatea moldovenească views 4656
Trupele de Carabinieri vor fi integrate în sistemul polițienesc
13 aprilie 2017, 10:40 Realitatea moldovenească views 4656

Trupele de Carabinieri vor fi integrate în sistemul polițienesc

Trupele de Carabinieri vor fi integrate în sistemul polițienesc, cu păstrarea statutului militar, a individualității instituționale și a independenței în activitatea operațională. Strategia de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020, precum și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia au fost aprobate în ședința de miercuri, 11 aprilie, a Guvernului.

În conformitate cu modelele statelor europene, urmează a fi creat un sistem polițienesc dual, cu delimitarea clară a atribuțiilor de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice, evitînd dublările de competențe între Poliție și Trupele de Carabinieri.

La etapa inițială a reformei, sarcinile de asigurare a ordinii publice vor fi atribuite atît polițiștilor, cît și carabinierilor. Ulterior, la atingerea nivelului necesar de dotare cu echipament și tehnică specială, carabinierii vor prelua misiunile de restabilire a ordinii publice în situaţii de tulburări şi tensiuni interne pe întreg teritoriul țării.

O importanță deosebită în implementarea reformei va fi acordată procesului de înlocuire treptată a militarilor în termen cu personal profesionalizat, astfel încît la finele anului 2020 ponderea militarilor angajați pe bază de contract să ajungă la 100%.

Costurile pentru implementarea Planului de acțiuni al Strategiei vor fi acoperite din bugetul de stat şi din fondurile oferite de partenerii de dezvoltare.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

carabinieri , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.