21 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 4654
Moldovenii despre modificarea sistemului electoral (Video)
21 martie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 4654

Moldovenii despre modificarea sistemului electoral (Video)

Opiniile cetățenilor cu privire la modificarea sistemului electoral și instituirea votului uninominal sînt împărțite.

În timp ce unele persoane sînt de părere că această inițiativă este binevenită și că va asigura accederea în Parlament a unor politicieni integri, responsabili, alții se arată sceptici că un astfel de sistem electoral va funcționa în Moldova. Potrivit lor, alegerea directă a deputaților nu constituie o garanție împotriva mituirii sau șantajării viitorilor aleși ai poporului. Oamenii se îndoiesc că această inițiativă ar fi centrată pe interesele alegătorilor, și nu pe cele ale politicienilor.

Există și o altă categorie de cetățeni, care opinează că niciun sistem electoral, nici cel actual – pe liste de partide, nici cel uninominal - care se propune în prezent, nu mai poate contribui la „curățarea" din temelii a clasei politice. Această parte a electoratului se pronunță pentru măsuri mai drastice de reformare a elitei politice, deși nu au o soluție în acest sens.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , sondaj , sistem , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.