16 martie 2017, 17:10 Realitatea moldovenească views 4072
Cine primește cele mai mari salarii în Moldova
16 martie 2017, 17:10 Realitatea moldovenească views 4072

Cine primește cele mai mari salarii în Moldova

Statistica știe totul: în ce zone ale Republicii Moldova cetățenii au cele mai mari și cele mai mici salarii.

Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova a prezentat datele referitor la locuitorii raioanelor republicii, care primesc cele mai mari și cele mai mici salarii.

Conform datelor oficiale, cele mai mari venituri le au locuitorii din Chișinău. Indicatorul mediu al salariilor acestora depășește șapte mii de lei și asta în condițiile cînd în acest an salariile au fost majorate în capitala Moldovei cu 15,5%. Pe locul al doilea, în ceea ce privește salariile, se află Drochia, unde salariul mediu depășește puțin suma de șase mii de lei. Acolo a fost înregistrată o creștere de 12,5%. În top trei a intrat or. Bălți, unde salariul mediu s-a apropiat de 5,8 mii lei (+ 15% față pe parcursul anului).

Cele mai mici lefuri le primesc salariații din Ștefan Vodă, Telenești și Glodeni. Cele mai mari creșteri salariale medii au fost înregistrate în raionul Sîngerei (+ 24,3%). Numai într-un singur raion al republicii indicele salarial mediu a scăzut. Este vorba despre Dubăsari, declinul constituind 4%. Potrivit totalurilor pentru anul 2016 salariul mediu în Moldova a depășit șase mii, înregistrînd o creștere de 14,8% ,față de sfîrșitul anului 2015.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

salarii , Moldova , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.