09 martie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 43849
”Termoelectrica” cere majorarea tarifelor la căldură
09 martie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 43849

”Termoelectrica” cere majorarea tarifelor la căldură

Societatea pe Acțiuni (SA) "Termoelectrica" i-a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să ajusteze tarifele la agentul termic, livrat consumatorilor din municipiul Chișinău. Furnizorul de agent termic solicită o majorare cu 6 % - de la 1068,22 pînă la 1132,3 lei gigacaloria.

Potrivit comunicatului ANRE, agenția a primit solicitarea S. A. "Termoelectrica" pe 7 martie. Furnizorul de agent termic și-a motivat solicitarea de majorare a tarifului la agentul termic prin indicatorii tehnici incluși în planul de producție pentru acest an, prognoza reînnoită a indicatorilor macroeconomici pentru 2017-2019, indexul prețurilor cu amănuntul, fluctuația cursului dolarului și majorarea planificată a tarifului la energia electrică pe care o solicită "Gas Natural Fenosa Furnizare Energie".

ANRE le-a propus tuturor persoanelor interesate să lase comentarii și observații pe marginea proiectului de ajustare a tarifului la agentul termic, prezentat de S. A. "Termoelectrica".

De remarcat faptul că tariful la agentul termic, livrat consumatorilor din municipiul Chișinău de compania "Termoelectrica", a fost majorat la 1 octombrie 2016 cu 8,2 la sută – pînă la 1068,22 de lei gigacaloria. Atunci, S. A. "Termoelectrica" a pledat pentru majorarea tarifului la căldură cu 27,4 % - pînă la 1257 lei gigacaloria. Furnizorul și-a motivat solicitarea prin majorarea cheltuielilor pentru producerea și livrarea agentului termic din momentul ultimei ajustări tarifare, care a fost operată în octombrie 2011.

Totuși ANRE a aprobat un tarif mult mai mic decît a solicitat "Termoelectrica". Tot atunci a fost menționat faptul că noul tarif la energia termică, în mărime de 1068,22 de lei, nu include devierile financiare ale companiei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Termoelectrica , incalzire , tarife

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.