|
Tinerii moldoveni au aflat cum să-și ia bursa! (Video)
Timp de două ore peste 200 de tineri au ascultat cu atenție, au luat notițe și au pus întrebări partenrilor de la Ministerul Educației, Programul Erasmus+ în Moldova,Alianța Franceză, Centrul de Informații Universitare, Serviciul German de Schimb Academic, Consiliile Americane pentru Educație Internațională și Biroul pentru Relații cu Diaspora. Tinerii au vrut să afle atît despre studiile pentru licență, doctorat, cît și despre programele de schimb școlar și profesional.
S-a vorbit despre toate programele disponibile pentru anul de învățămînt 2017-2018 și 2018-2019. Dar în majoritatea cazurilor, depunerea dosarelor, dar și selectarea candidaților pentru anul 2017-2018, deja s-a încheiat. Așa că discuțiile s-au axat mai mult pentru următorul concurs, care, de obicei începe în toamnă. Ceea ce înseamncă că viitorii candidați au suficient timp să aleagă țara de destinație și să pregătească pachetul de documente necesar.
Dintre cei prezenți la eveniment, unii deja au reușit să-și selecteze facultatea și țara în care vor să migreze pentru studii și mai au nevoie doar de un scurt ghid. Alții, abia au luat cunoștință de programele în cauză și acum urmează să-l aleagă pe cel potrivit.
Mihaela Bețivu, una dintre participante, a spus că a adunat o mulțime de lucruri și sfaturi utile pe care cu siguranță le va pune în practică. Tînăra a mai adăugat că e foarte bine ca liceenii și studenții să aibă cît mai mult acces la așa gen de informații. Și deși i s-au părut atractive toate programele, n-a reușit deocamndată să aleagă ceva, dar deja știe unde trebuie să se adreseze ca să ceară ajutor.
Cei prezenți au aflat direct de la surse despre regulile de depunere a dosarelor, etapele și modul în care pot participa la concursurile pentru burse.
"Am încercat să plec la studii peste hotare prin Programul Erasmus+, dar din păcate n-am reușit. Dar nu-mi pierd speranța, acest eveniment chiar m-a ajutat, am luat o mulțime de lucruri utile. Mi-am fixat toate programele. Și mi-am propus să învăț limba germană sau limba franceză. Eu cunosc limba engleză bine, dar mi se pare că dacă știi mai multe limbi, ai mai multe oportunități." a spus studenta la jurnalism, Cristina Nosatîi.
Vezi și imagini video de la eveniment.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1632
- Populația:
- 4210 locuitori
Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.
Comentarii
(0)