03 februarie 2017, 11:30 Realitatea moldovenească views 2800
Guvernul ar putea reduce numărul sărbătorilor
03 februarie 2017, 11:30 Realitatea moldovenească views 2800

Guvernul ar putea reduce numărul sărbătorilor

Premierul Pavel Filip a declarat, joi, că în Republica Moldova sunt prea multe sărbători, din care cauză la Guvern se discută foarte serios despre micșorarea numărului acestora.

Guvernul Republicii Moldova ar putea veni cu o inițiativă legislativă care să prevadă reducerea numărului de sărbători. Un anunț în acest sens a făcut, joi, premierul Pavel Filip după ședința comună a Cabinetului de Miniștri și Parlamentului.

"Avem prea multe sărbători în Republica Moldova. Ne gândim foarte serios la optimizarea numărului de sărbători. Cred că trebuie să muncim mai mult, astfel încît să asigurăm dezvoltarea economică", a menționat Filip într-o reacție la inițiativa președintelui Igor Dodon de a declara data de 2 februarie drept Zi a Statalității Țării Moldovei.

În prezent, potrivit Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă, în Republica Moldova sunt 13 sărbători în care angajații au zi de odihnă. Este vorba despre 1 ianuarie – Anul Nou; 7,8 ianuarie – Naşterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil vechi); 8 martie – Ziua internaţională a femeii; prima şi a doua zi de Paşti conform calendarului bisericesc; ziua de luni la o săptămînă după Paştele blajinilor; 1 mai – Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii; 9 mai – Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei; 1 iunie – Ziua Ocrotirii Copilului; 27 august – Ziua independenţei Republicii Moldova; 31 august – sărbătoarea "Limba noastră"; Ziua sfîntului în al cărui nume e sfinţită biserica din localitatea respectivă (Hramul bisericii) și 25 decembrie – Naşterea lui Iisus Hristos (Crăciunul pe stil nou).

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.