26 ianuarie 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 5497
Simplificarea procedurii de achitare a vinietei
26 ianuarie 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 5497

Simplificarea procedurii de achitare a vinietei

Prim-ministrul Pavel Filip cere identificarea unor soluţii urgente pentru simplificarea procedurii de achitare a vinietei. La şedinţa de astăzi a Cabinetului de miniştri, premierul a menţionat că în condiţiile actuale procedura de procurare a vinetei blochează accesul în vamă şi formează ambuteiaje la frontieră.

Şeful Executivului a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii și optimizarea timpului de trecere a frontierei.

„Rog instituțiile responsabile, în termen de o săptămână, să vină cu soluții. Plata pentru vinietă poate să fie făcută la orice stație de alimentare ori reprezentantul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să fie prezent după postul vamal şi să aibă grijă de încasarea acestor plăți sau, așa cum se face în toată lumea, să fie posibilă achitarea online a vinietelor", a declarat premierul.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vinieta , vama , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
862 locuitori

Tartaul de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Tartaul de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 862 de oameni. Satul Tartaul de Salcie a fost menționat documentar în 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.