17 ianuarie 2017, 12:35 Realitatea moldovenească views 4140
Profesorii cer majorarea salariilor
17 ianuarie 2017, 12:35 Realitatea moldovenească views 4140

Profesorii cer majorarea salariilor

Profesorii protestează, începînd cu ora 10.00, în fața sediului Guvernului, principala revendicare a acestora fiind majorarea cu 50% a salariului de funcție pentru cadrele didactice.

Sindicatele din Educaţie mai solicită executivului majorarea îndemnizației unice la angajare pentru tinerii specialiști, reducerea normei didactice pentru primii 3 ani de activitate și majorarea burselor cu 20% începând cu 1 ianuarie 2017.

Deși a fost creat un grup de lucru în frunte cu premierul Pavel Filip, iar șeful executivului a declarat de mai multe ori că au fost găsite soluții la majoritatea revendicărilor înaintate de sindicaliștii din educație, profesorii susțin că acestea nu satisfac pe deplin cerințele lor.

„Protestul este o formă de exprimare, prin care se atrage atenția asupra unor probleme. Vreau să vă asigur că problema dată este deja în vizorul Guvernului și încercăm să-i găsim rezolvare, o parte din revendicări fiind deja acceptate. Pentru aceasta, însă, avem nevoie de susținerea dumneavoastră, să facem împreună o analiză, să vedem ce avem în sistem, care sunt posibilitățile și costurile. Putem depăşi problemele existente doar prin dialog", a spus Filip.

Anterior Sindicatele din Educație au anunțat 4 zile de proteste, în care profesorii vor picheta sediile Guvernului, Parlamentului și Președinției.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

profesor , protest , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
147 locuitori

Țapoc este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Țapoc a fost menționat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.