17 decembrie 2016, 16:20 Realitatea moldovenească views 5576
Jocurile de noroc au fost puse sub monopol de stat
17 decembrie 2016, 16:20 Realitatea moldovenească views 5576

Jocurile de noroc au fost puse sub monopol de stat

Statul urmează să instituie monopolul la toate tipurile de jocuri de noroc, cu excepţia cazinourilor faţă de care se înăspresc condiţiile de practicare a acestui gen de activitate. Deputaţii au votat în lectură finală un proiect de lege organică.

Potrivit proiectului, „Loteria Naţională a Moldovei" care, în prezent, are monopol doar la organizarea şi desfăşurarea de loterii naţionale pe întreg teritoriul ţării, va deţine şi dreptul exclusiv de a gestiona toate activităţile de jocuri de noroc, cu excepţia cazinourilor.

Conform proiectului, pentru a obţine dreptul de a desfăşura jocuri de noroc, cu excepţia celor ce sunt monopol de stat, companiile vor trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: capital social de minimum 5 milioane de lei (din care 70% în mijloace băneşti) la data eliberării licenţei; conducători şi contabili fără antecedente penale, experienţă de activitate de minimum 5 ani etc.

În document este prevăzută limita de vârstă de 21 de ani pentru persoanele ce pot participa la jocuri de noroc.

Proiectul impune şi restricţii dure la amplasarea încăperilor unde vor fi astfel de localuri, care ar urma să fie la distanţă de minimum 200 de metri de o instituţie de învăţământ sau spital. Nu vor putea fi amplasate în gherete, treceri subterane, gări, pieţe, instituţii religioase.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

joc de noroc , casino , stat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.