13 decembrie 2016, 12:10 Realitatea moldovenească views 40170
Gestul unui preot care i-a uimit pe toți (Foto)
13 decembrie 2016, 12:10 Realitatea moldovenească views 40170

Gestul unui preot care i-a uimit pe toți (Foto)

Un preot din raionul Sîngerei a decis că trebuie să facă o schimbare în parohia sa. A adunat o echipă o echipă de voluntari și s-au apucat de treabă.

Este vorba despre părintele Roman Pintilei din satul Rădoaia, raionul Sîngerei, împreună cu mai mulți creștini de la parohia sa au decis să acorde o atenție deosebită persoanelor în etate, solitare, dar și celor cu dizabilități.

Astfel, săptămînal, în fiecare zi de joi, în clădirea bisericii,,Pogorîrea Duhului Sfînt, 65 de persoane pot beneficia de un prînz cald. Totodată, ei adună și alte lucruri care ar putea să le fie de folos.

"Cu toții ne dorim un cuvînt bun, o încurajare și un umăr de sprijin cînd sîntem întristați", spune părintele Pintilei. Părintele a făcut un apel prin care încurajează doritorii să ajute cu ce pot, încălțăminte, produse alimentare, mobilier, electrocasnice, cărți, jucării sau orice alte obiecte, care pot schimba în bine viața unor familii defavorizate.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

caritate , acțiunea , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.