08 decembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4630
Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General
08 decembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4630

Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General

Președintele în funcție Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Edurard Harunjen în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru.

Totodată, noul Procuror General a depus jurămîntul.

Ion Păduraru nu a oferit alte detalii, menționâd doar că opinia publică va fi informată prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Legii Procuraturii mandatul acestuia în funcția de procuror general va avea o durată de șapte ani.

Realitatea.md amintește că Eduard Harunjen a fost desemnat ieri în calitate de candidat la funcția de procuror general în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta a acumulat 68 de puncte din partea membrilor CSP.

Eduard Harunjen are 44 de ani, e căsătorit și are doi copii. Din CV-ul acestuia aflăm că și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea drept, pe care a absolvit-o în anul 1994. Harujen și-a început cariera fiind angajat în calitate de anchetator la Comisariatul de Poliţie al sectorului Centru, din Chișinău. Ulterior, a fost angajat în diverse funcții la Procuratura municipiului Chișinău și Procuratura Generală. Din 2013 până în 2015 a fost procuror anticorupție, în perioada 2015-2016 a fost prim-adjunct al procurorului general, iar din luna martie 2016 este procuror general interimar (Vezi Scrisoarea de motivare și Conceptul de management şi dezvoltare instituţională a Procuraturii).

Menționăm că la concursul pentru suplinirea funcției de procuror general au participat șase persoane: Ruslan Cașu, care a acumulat 47 de puncte din partea membrilor Consiliului, Iurii Garaba - 63 de puncte, Viorel Morari - 63 de puncte, Igor Popa - 62 de puncte și Igor Serbinov - 66 de puncte.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Timofti , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
216 locuitori

Floreşti este un sat din cadrul comunei Cobusca Veche, raionul Anenii Noi. Localitatea Florești se află la distanța de 14 km de orașul Anenii-Noi și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Prima atestare documentară a satului Florești datează din anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.