06 decembrie 2016, 09:37 Realitatea moldovenească views 4811
Patenta rămîne încă pentru cel puţin doi ani
06 decembrie 2016, 09:37 Realitatea moldovenească views 4811

Patenta rămîne încă pentru cel puţin doi ani

Dreptul de a desfăşura activitate de comerţ în bază de patentă se păstrează încă pentru cel puţin doi ani, până la 31 decembrie 2018, şi se aplică în cazul comerţului cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule.

Patenta trebuia să fie anulată la 1 ianuarie 2017, dar modificările aprobate de Guvern amână acest termen. Motivul invocat este că trecerea la un nou mecanism de impozitare necesită o perioadă de tranziţie, care ar permite titularilor de patentă să se informeze despre particularităţile noului regim fiscal şi să conştientizeze oportunităţile mecanismului nou.

Extinderea termenului în care se poate activa cu patentă se aplică doar pentru titularii de patentă care la data 31 decembrie 2016 vor deţine patente valabile pentru unul din genurile de activitate menţionate.

O altă prevedere ţine de indicarea expresă a locului permis pentru desfăşurarea comerţului, şi anume doar în cadrul pieţelor comerciale a căror funcţionare este reglementată de prevederile Legii cu privire la comerţ interior. Majorarea diferenţiată a taxei de patentă se propune în funcţie de locul desfăşurării activităţii.

Proiectul urmează să fie examinat de Parlament.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

patenta , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
6072 locuitori

Gîsca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Gîsca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Gîsca alcătuia 6072 de cetăţeni în anul 1997. Satul Gîsca a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.