14 noiembrie 2016, 16:35 Realitatea moldovenească views 8553
Protestatarii au decupat stema din drapelul moldovenesc
14 noiembrie 2016, 16:35 Realitatea moldovenească views 8553

Protestatarii au decupat stema din drapelul moldovenesc

Susținătorii Maiei Sandu, membrii platformei unioniste „Onoare, Demnitate și Patrie" au profanat drapelul de stat al Republicii Moldova, decupînd stema și lăsînd o gaură impresionantă.

De menționat că, potrivit Constituției Republicii Moldova, drapelul, stema și imnul sînt simbolurile de stat și sînt protejate prin lege.

Folosirea drapelului de stat cu încălcarea prevederilor legii, precum și profanarea acestuia atrage răspunderi stabilite în Codul contravenţional sau Codul Penal.

Astfel, potrivit art. 47 al Codului Penal al Republicii Moldova, o astfel de infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de pînă la 500 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de la 100 pînă la 200 de ore.

Totodată, același act comis de două sau mai multe persoane se pedepsește cu o amendă de la 200 la 700 unități convenționale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de la 150 la 220 de ore, sau cu închisoare de pînă la 1 an.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

protest , drapel , Stema

Comentarii

 (1)
  • #1 irina Răspunde Citează selecţia
    Вот и сняты все маски.Кто любит свою Родину и за истинную демократию и уважение закона,а кто ненавидит свою страну.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
187 locuitori

Ciuluc este un sat din cadrul comunei Egorovca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ciuluc a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.