12 octombrie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 4568
Crește numărul celor care se informează de pe internet
12 octombrie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 4568

Crește numărul celor care se informează de pe internet

75% dintre cetățenii R. Moldova se informează de la televizor, iar 55% — de pe internet, care a înregistrat o creștere în rîndul utilizatorilor.

În același timp, radioul este considerat a treia sursă de informare, cu 30%, în timp ce 14% se informează din ziare, sursă aflată în descreștere.

Sînt concluzii ale unui sondaj prezentat, astăzi, într-o conferință de presă, de Centrul de Cercetare Sociologică din R. Moldova.

Potrivit sondajului, cele mai vizionate posturi de televiziune sînt Pro TV, pentru care au optat 18% dintre respondenți, urmează Jurnal TV, Moldova 1, Prime, Publika, TV7, NTV, TVR 1.

În același timp, cele mai vizitate portaluri sînt jurnal.md, protv.md, unimedia, publika, mail.ru, point.md, agora, prime.md, diez.md, noi.md.

Totodată, cele mai ascultate posturi de radio sînt Radio Noroc, Radio Moldova, Radio Plai și Pro FM.

Cele mai des citite ziare sînt Jurnal de Chișinău, Timpul, Comsomolscaia pravda, Argumentî i factî.

Totodată, 70% dintre cei chestionați au spus că se informează din surse în limba moldovenească, 25% — în rusă, iar 5% — în alte limbi.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.100 de persoane, în lunile septembrie-octombrie curent.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

internet , informatia , televiziune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.