|
Guvernul propune extinderea colaborării cu alte state
Guvernul preconizează să examineze în cadrul ședinței din 12 octombrie curent 15 chestiuni, inclusiv remanieri de cadre.
La inițiativa MAI se va propune acordarea de împuterniciri delegațiilor moldave pentru negocierea acordurilor privind readmiterea persoanelor aflate în situație de ședere ilegală cu MAI din Federația Rusă și MAI din Azerbaidjan, precum și a unui acord cu MAI a Federației Ruse privind cooperarea în domeniul combaterii migrației ilegale.
Ministerul Transporturilor, în scopul dezvoltării colaborării dintre Republica Moldova și Republica Sri Lanka în domeniul transportului aerian, va propune acceptarea negocierii unui respectiv acord.
La propunerea Ministerului Muncii va fi aprobată semnarea Acordului de cooperare în domeniul muncii, protecției sociale și familiei cu Ministerul Securității Sociale și Muncii Republicii Lituania.
Ministerul Afacerilor Externe va propune modificarea Legii cu privire la taxele consulare. Se propune a exclude din lege prevederea potrivit căreia cetățenii unor state pot fi scutiți de achitarea taxei consulare pentru perfectarea vizelor. La momentul actual, în Lista statelor ai căror cetăţeni sînt scutiţi de plata taxei consulare la depunerea dosarului de solicitare a vizei (inclusă din 2015) este doar Polonia. Excluderea Poloniei vine ca răspuns la faptul că partea polonă, la 6 ianuarie 2016 (!?), a informat ministerul moldav despre reintroducerea pentru cetățenii moldoveni a taxei consulare (60 euro) pentru viza poloneză de lungă durată.
Ministerul Justiției va veni cu un aviz la proiectul legii integrității, propus de un grup de deputați. În aviz se menționează că proiectul respectiv în mare măsură reproduce norme similare ce se regăsesc în alte legi, inclusiv recent adoptate și modificate. Și deoarece proiectul necesită și o reexaminare conceptuală și definitivarea conform regulilor tehnicii legislative, se va propune un aviz negativ al Guvernului.
Ministerul Sănătății va prezenta proiectul hotărîrii cu privire la instituirea sistemului de alertă precoce și răspuns rapid pentru prevenirea, controlul bolilor transmisibile și evenimentelor de sănătate publică, precum și Regulamentul respectiv.
Administrarea și utilizarea sistemului va fi efectuată de Ministerul Sănătății, prin intermediul Serviciului de Supraveghere de Stat a Sănătății Publice.
Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor vor asigura schimbul de informații despre producerea evenimentelor pe teritoriul țării ce pot influența sănătatea publică conform Regulamentului cu privire la clasificarea situaţiilor excepţionale şi la modul de acumulare şi prezentare a informaţiilor în domeniul protecţiei populaţiei şi teritoriului în caz de situaţii excepţionale (hotărîrea Guvernului nr.1076/2010) și Regulamentului reţelei naţionale de observare şi control de laborator asupra contaminării (poluării) mediului înconjurător cu substanţe radioactive, otrăvitoare, puternic toxice şi agenţi biologici (hotărîrea Guvernului nr.961/2006).
În lista bolilor incluse în sistem se nominalizează 28 de denumiri.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 1529 locuitori
Ghetlova este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Noroceni, Ghetlova și Hulboaca. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Orhei și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1529 de oameni. Satul Ghetlova a fost menționat documentar în anul 1436.
Comentarii
(0)