27 septembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 3636
Filip: Să îmbunătățim relațiile cu Rusia
27 septembrie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 3636

Filip: Să îmbunătățim relațiile cu Rusia

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că "Moldova vrea să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia".

El a menţionat că în ultimele zece zile a avut o agendă încărcată pe planul politicii externe, a participat la summit-ul şefilor statelor CSI la Bişkek şi la cea de-a 71-a sesiune a Adunării generale a ONU la New York.

"În marja acestor forumuri am avut numeroase întrevederi, care au fost foarte constructive şi încărcate", a spus Filip.

El a menţionat, în special, că întrevederea de la Bişkek cu preşedintele federaţiei Ruse, Vladimir Putin, "a fost constructivă şi îndelungată".

"Vrem să edificăm noi relaţii de cooperare cu Rusia, avînd în vedere că Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE. În cadrul întrevederii cu preşedinte rus, am ajuns la concluzia că există loc pentru îmbunătăţirea acestor relaţii. În acest scop, în curând la Chişinău va sosi vicepremierul rus (Dmitrii Rogozin, copreşedintele comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică - "I."), pentru a discuta posibilităţile de înlăturare treptată a restricţiilor la exportul de produse moldoveneşti în Rusia", a spus Filip.

Referindu-se la rezultatele vizitei la New York, prim-ministrul a menţionat că "partenerii de dezvoltare susţin măsurile întreprinse de Guvern pentru stabilizarea situaţiei în Moldova".

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , Rusia , relatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1956
Populația:
197 locuitori

Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.