14 iulie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4237
5 milioane de euro pentru modernizarea aviaţiei din Moldova
14 iulie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4237

5 milioane de euro pentru modernizarea aviaţiei din Moldova

Domeniul aviaţiei civile din Republica Moldova urmează să fie modernizat, astfel încât să corespundă cerinţelor internaţionale. Acest lucru va fi posibil graţie unui proiect european, în valoare de cinci milioane de euro.

Proiectul presupune că în următorii trei ani, Moldova va beneficia de asistenţă din partea experţilor internaţionali. În acest mod, legislaţia din domeniul aviaţiei va fi adaptată mai rapid la normele şi cerinţele internaţionale.

„Este vorba de instruire, schimb de experienţă, asistenţă în transpunerea legislaţiei europene în domeniul aviaţiei civile. Totodată, există disponibilitatea pentru a sprijini şi domeniul transport", a declarat Radu Bezniuc, director, Autoritatea Aeronautică Civilă.

„În primul rând o să vă ajutăm în implementarea standardelor europene, iar pentru asta trebuie să muncim împreună şi să identificăm sfere concrete ce necesită a fi modernizate", a specificat Frank Steffens, director Cooperare Internaţională, EASA.

Potrivit autorităţilor, în urma implementării proiectului, domeniul aviaţiei civile va fi reformat, iar serviciile din acest sector vor fi mult mai calitative.

„Mulţi dintre concetăţenii noştri se află peste hotare şi pentru ei este foarte important să poată ajunge acasă mai repede, mai confortabil, dar şi mai ieftin. Vreau să vă asigur că este o misiune ce o vom realiza cu cea mai mare responsabilitate", a menţionat premierul Pavel Filip.

Potrivit ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, Moldova va reuşi să consolideze capacităţile instituţionale în vederea transpunerii cadrelor normative, proiectul fiind un adevărat catalizator al acestui proces.

Printre ţările ce vor mai beneficia de asistenţă din partea Uniunii Europene se numără Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Ucraina, Kazahstan, Kîrghistan, Tadjikistan şi Uzbekistan.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

euro , modernizare , transport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.