03 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5289
BM va aloca Moldovei 250 de mii de dolari
03 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5289

BM va aloca Moldovei 250 de mii de dolari

Banca Mondială va aloca Moldovei un grant în valoare de 250 de mii de dolari pentru implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale".

Acest fapt s-a discutat în cadrul întrevederii secretarului general al Guvernului, Tudor Copaci, cu reprezentanții Băncii Mondiale, Adrian Fozzard, manager pe practica globală de guvernanță, și Alex Kremer, director de țară pentru Moldova, Europa şi Asia Centrală, comunică NOI.md.

Discuțiile oficialilor s-au axat pe subiectul cooperării în domeniul asistenței tehnice pentru Instrumentul de evaluare a reformelor în Moldova și buna implementare a proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale în Moldova".

Tudor Copaci a subliniat importanța proiectelor și a informat despre procesul de realizare. „Sîntem la etapa elaborării unui plan de acțiuni de modernizare a serviciilor publice, care, în contextul reformei administrației publice, vor fi reduse esențial. Dorim să facem aceste servicii mai calitative pentru toți cetățenii, iar majoritatea să fie digitalizate", a precizat secretarul general al Guvernului.

La rîndul său, directorul de țară al BM a apreciat realizările proiectului și a pledat pentru continuitatea reformei administrației publice din țara noastră. „Este un proiect important pentru noi, care trebuie să aibă continuitate și să genereze rezultate rapide", a spus Alex Kremer.

El a reiterat disponibilitatea Băncii Mondiale de a acorda suport financiar și de a expertiza modernizarea serviciilor publice din Moldova.

Pentru a asigura implementarea proiectului „Modernizarea serviciilor guvernamentale în Moldova", Banca Mondială va acorda un grant în valoare totală de 247 de mii de dolari. Aceste mijloace sînt destinate pentru modernizarea serviciilor publice, îmbunătățind calitatea actului de guvernare prin aplicarea tehnologiilor informaționale și de comunicații, prin reingineria și digitalizarea proceselor operaționale, astfel încît acestea să fie mai accesibile pentru cetățenii ţării.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Banca Mondială , grant , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.