|
Asigurarea împotriva calamităților naturale ar putea fi obligatorie!
Asigurarea împotriva calamităților naturale ar putea deveni obligatorie.Ministerul Agriculturii propune crearea Casei Naționale de Asigurări în Agricultură.
Astfel, fermierii ar putea fi constrînși să-și asigure terenurile, aşa cum toţi cetăţenii, de exemplu, sunt obligați să-și cumpere polița de asigurare medicală.
În prezent, asigurarea agricolă este la discreția fermierilor. Potrivit datelor oferite de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, anul trecut doar două la sută din terenurile agricole și livezi au fost asigurate.
Fermierii susțin că procedura este costisitoare, însă atunci cînd suportă pierderi cer ajutor din partea statului.
Totodată, Ministerul Agriculturii ia în calcul și posibilitatea de a ajunge la o înțelegere cu reprezentanții companiilor de asigurări, pentru ca acestea să perceapă un procent mai mic de la fermierii care îşi vor asigura terenurile agricole împotriva înghețurilor.
PUBLIKA.MD menţionează că, în ultimii ani, în ţara noastră s-au produs tot mai multe calamităţi naturale. Moldova nu a fost ferită de inundaţii, secetă şi nici de îngheţuri. În vara anului 2008, ţara noastră a fost lovită de una din cele mai grave inundaţii din ultimii 70 de ani.
În urma ploilor de acum opt ani, apele rîurilor Nistru şi Prut au ieşit din albie. Au fost inundate zeci de sate şi terenuri agricole, iar mii de oameni au rămas fără adăpost. Ploile puternice s-au abătut peste Moldova şi în vara anului 2010. Atunci, mai multe localităţi din luncile rîurilor Prut şi Nistru au fost inundate. Apa a intrat în casele oamenilor, a distrus terenuri agricole, păşuni şi a înecat animale.
Iar în 2007, Moldova a fost lovită de o secetă severă. Peste 80 la sută din terenurile agricole au fost afectate, iar statul a pierdut atunci peste un miliard de dolari. Seceta a pus stăpînire pe ţara noastră şi în anii 2011, 2012 şi în vara anului trecut.
Nici îngheţurile nu au ocolit ţara noastră. În ultimii ani, acestea au compromis culturile agricole de primăvară, dar şi de toamnă ale fermierilor din mai multe zone ale ţării.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1541
- Populația:
- 6048 locuitori
Nezavertailovca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Nezavertailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Tiraspol și la 126 km de Chișinău. Populaţia satului Nezavertailovca alcătuia 6048 de oameni în anul 1997. Satul Nezavertailovca a fost menționat documentar în anul 1541.
Comentarii
(0)