|
Drepturile utilizatorilor de internet, discutate la Moldova ICT Summit 2016
Drepturile şi obligaţiile pe care le au cetăţenii în viaţa reală trebuie să fie respectate şi în lumea virtuală. De această părere sunt autorităţile, dar şi mai mulţi experţi internaţionali care au pus în discuţie drepturile şi libertăţile fundamentale ale utilizatorilor de internet din Republica Moldova, la Moldova ICT Summit 2016.
Prezent la eveniment, ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, a subliniat necesitatea existenţei unei legi care ar proteja cetăţenii de pericolele din lumea virtuală. Oficialul a menţionat, însă, că această lege nu ar trebui să încalce drepturile omului, transmite IPN.
Ministrul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, a spus că utilizatorii de internet trebuie să fie informaţi despre riscurile existente în lumea virtuală. În acest context, oficialul a subliniat importanţa unor prevederi legislative care să protejeze maturii, şi în mod special copiii, atunci când aceştia utilizează internetul.
Într-o altă ordine de idei, Vasile Botnari a afirmat că aceleaşi drepturi şi responsabilităţi pe care persoanele le au în viaţa reală ar trebuie să fie respectate şi în lumea virtuală. Potrivit lui, guvernarea este capabilă să facă spaţiu virtual unul sigur şi protejat, dar şi să diminueze la maximum efectele negative pe care le poate aduce internetul.
Şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose-Luis Herrero, a declarat că utilizarea internetului, pe lângă posibilităţi, însumă şi multe riscuri precum traficul de fiinţe umane, actele de terorism. În opinia oficialului european, este de datoria guvernării să combată efectele negative ale internetului şi să asigure securitatea în lumea virtuală.
Referindu-se la proiectul de lege privind tehnologiile informaţionale, cu denumirea generică „legea Big Brother", oficialul a declarat că aceasta trebuie să fie expertizată la nivel internaţional. În opinia ambasadorului UE la Chişinău, ar trebui să se muncească asupra acestei legi, pentru a se găsi linia de mijloc între libertate şi securitate.
Moldova ICT Summmit 2016 este la cea de-a şaptea ediţie. Potrivit organizatorilor, evenimentul constituie o platformă pentru un dialog efectiv între participanţii-cheie din domeniul TIC, în vederea dezvoltării industriei TIC şi implementării eficiente TIC în cadrul sectoarelor tradiţionale.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1810
- Populația:
- 333 locuitori
Pripiceni-Curchi este un sat din cadrul comunei Pripiceni-Răzeşi, raionul Rezina. Satul Pripiceni-Curchi este situat la o distanță de 23 km de orașul Rezina și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 333 de oameni. Satul a fost înființat în anul 1810.
Comentarii
(0)