21 aprilie 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 5988
Salariul minim garantat a fost majorat
21 aprilie 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 5988

Salariul minim garantat a fost majorat

Cabinetul de miniştri a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, hotărîrea cu privire la modificarea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Documentul prevede creşterea, începînd cu 1 mai curent, a salariului minim în cadrul întreprinderilor, organizaţiilor şi instituţiilor cu autonomie financiară, indiferent de forma de organizare juridică, de la 1900 lei la 2100 lei. Modificarea parvine în urma majorării indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, Executivul a dat aviz pozitiv iniţiativei legislative ce vizează completarea Legii nr.335-XVI din 23 decembrie 2005 cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar. Astfel, salariile unor categorii de angajaţi ai arhivelor, care au remunerare de pînă la 1500 de lei, vor fi majorate cu 20%.

Pentru realizarea noii reglementări, vor fi alocate resurse suplimentare în suma de 128520 lei anual din bugetul de stat. Amendamentele la legea menţionată mai sus vor intra în vigoare după examinarea şi aprobarea de Parlament.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

salarii , majorare

Comentarii

 (1)
  • #1 liubov Răspunde Citează selecţia
    "минимальной заработной платы с 1900 леев..." А санитарочки да и средние мед работники получают около 900 леев... Это не минимальная зарплата?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.