13 aprilie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5073
Banca Mondială oferă $80 mln pentru reabilitarea drumurilor locale
13 aprilie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5073

Banca Mondială oferă $80 mln pentru reabilitarea drumurilor locale

A fost semnat Acordul de finanţare a 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a peste 300 de km de drumuri locale.

Anunţul a fost făcut de către Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Pavel Filip.

Oficialul Băncii Mondiale a informat că Acordul urmează a fi semnat şi ratificat de către autorităţile Republicii Moldova.

În context, Alex Kremer a evidențiat interesul Băncii Mondiale de a sprijini reformele economice și instituționale și a salutat aprobarea recentă a pachetului de acte legislative ce vizează consolidarea independenței BNM și CNPF.

Prim-ministrul a apreciat „Analiza performanței și lecțiilor învățate", document elaborat de experţii BM, ce reprezintă un rezumat al implementării Strategiei de parteneriat cu Moldova pentru perioada 2014-2017. Pavel Filip a evidențiat că recăpătarea încrederii partenerilor de dezvoltare este extrem de importantă, iar deblocarea asistenței externe va impulsiona ritmul de implementare a agendei de reforme.

De asemenea, au fost abordate aspecte privind implementarea proiectelor ce vizează reformele de modernizare a sistemului fiscal și a sectorului energetic, dar şi a pregătirii unui nou proiect de suport bugetar în perspectiva semnării noului Acord cu FMI.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

drum , reparatie , Banca Mondială

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.