08 aprilie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 5165
Campania „Împarte o carte, Împarte sănătate”
08 aprilie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 5165

Campania „Împarte o carte, Împarte sănătate”

660 de cărți adunate în cadrul campaniei „Împarte o carte, Împarte sănătate" vor fi oferite copiilor spitalizați la Clinica „Emilian Coțaga". Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății de către reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu".

Astfel echipa Departamentului Comunicare și Relații Publice, împreună cu membrii Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină, vor oferi fiecărui copil internat în acest spital câte o carte pentru a le aduce o bucurie și a-i ajuta să se însănătoșească într-un timp cât mai scurt. O parte din cărțile adunate vor fi donate bibliotecilor existente în cadrul fiecărei secții, ca să poată beneficia de acestea și alți pacienți.

De asemenea, studenții și rezidenții vor organiza „Ora de lectură" (11:30-12:30), în care le vor citi copiilor povești, povestiri și poezii, în special celor care încă nu știu să citească sau nu pot să o facă din motive de sănătate.

Campania s-a desfășurat între 15 februarie și 1 aprilie curent, perioadă în care atât membrii comunității universitare, cât și persoane din afara instituției au donat cărți de povești, basme și povestiri, de poezii, romane, enciclopedii, cărți de colorat și de dezvoltare personală. Este de remarcat contribuția elevilor de la Liceul Teoretic „Dacia" din capitală, care au venit cu peste 180 de cărți.

„Împarte o carte, Împarte sănătate" a fost lansată în 2014 de Departamentul Comunicare și Relații Publice, când au fost adunate cărți pentru copiii internați la Spitalul Clinic Municipal „Valentin Ignatenco". În acest an, acțiunea este realizată în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină. Spre deosebire de prima ediție, de această dată au fost create mai multe puncte de colectare, 12 la număr, atât în Blocul didactic central, cât și în regiunea Mălina Mică. În plus, în fiecare cămin al USMF „Nicolae Testemițanu", studenții au colectat maculatură, iar din cei 600 de lei obținuți au fost procurate cărți pentru copiii internați în Clinica „Emilian Coțaga" a Institutului Mamei și Copilului.

 

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

carte , sanatate , campania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.