06 ianuarie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 23692
Cum să distingi colindătorii de infractori
06 ianuarie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 23692

Cum să distingi colindătorii de infractori

În ajun de Crăciun tradițional atragem atenția cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru ca bunurile cetățenilor să nu cadă în mîna infractorilor. Reprezentanții organelor de drept au oferit cîteva sfaturi pentru protejarea locuinței de hoți.

Astfel, poliția recomandă cu insistență ca în momentul în care primiți colindătorii, să nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot capta interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încîntați de anumite obiecte. Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucît, pe fondul unor nemulțumiri, aceștea pot manifesta un comportament agresiv. Cînd primiţi colindători, este bine să nu îi primiţi în casă. Acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului, deoarece tradiția permite acest lucru.

Pe lîngă infracţiunile de furt din locuinţe, hoţii pot sustrage şi bunuri lăsate în curtea casei sau în scara blocului în care locuiți. De aceea, poliţiştii recomandă să nu deschideţi uşa de la intrarea în bloc oricui. De asemenea, copiii sînt rugaţi să nu deschidă uşa nimănui în lipsa părinţilor, pentru a nu trăda faptul că sînt singuri în casă. Daca nu veți petrece Crăciunul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sînteţi plecat.

Astăzi creștinii ortodoxi de rit vechi sărbătoresc ajunul Crăciunului. În Moldova se obișnuiește să se colinde atît în ajunul Crăciunului, cît și nemijlocit de Crăciun, pe 7 ianuarie.

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

politia , furt , infracțiune , Crăciunul , colinde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.