10 decembrie 2015, 11:34 Realitatea moldovenească views 5521
Savant: Salariul trebuie corelat cu numărul de copii în familie
10 decembrie 2015, 11:34 Realitatea moldovenească views 5521

Savant: Salariul trebuie corelat cu numărul de copii în familie

În Republica Moldova trebuie creat un sistem proporțional de salarizare a muncii, în funcție de numărul de copii în familie. Această măsură de soluționare a crizei demografice a fost propusă de demograful, doctorul conferențiar al Academiei de Științe a Moldovei Valeriu Sainsus, informează NOI.md.

Potrivit savantului, una dintre metodele de stimulare a natalității trebuie să fie corelarea salariului cu numărul de copii în familie. „Cu cît mai mulți copii sînt în familie, cu atît mai mare trebuie să fie salariul", a menționat Valeriu Sainsus, precizînd că trebuie să se țină cont inclusiv de vîrsta copiilor și de necesitățile ce apar la educarea lor.

Potrivit cercetătorului, în fondul de salarizare trebuie prevăzute cheltuielile pentru grădinița de copii și școală, iar părinții trebuie să aibă dreptul să muncească la domiciliu sau să beneficieze de concediu plătit pentru îngrijirea copilului. În studiu se precizează că o asemenea practică se aplică cu succes în Franța.

Valeriu Sainsus a propus în studiul său științific „Politica familiei în condiții de criză demografică" mai multe măsuri pentru soluționarea crizei demografice. Studiul a fost prezentat în cadrul unei mese rotunde organizate pe 8 decembrie la IDIS „Viitorul".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

salarii , copii , familie

Comentarii

 (1)
  • #1 maria Răspunde Citează selecţia
    На работе работай и получай зарплату пропорционально вложенному труду, а дома делай детей столько, сколько можешь прокормить. ничего другого ещё не придумали.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.