08 decembrie 2015, 11:52 Realitatea moldovenească views 7099
Parlamentul a refuzat să adopte declaraţia de unire a Moldovei şi României
08 decembrie 2015, 11:52 Realitatea moldovenească views 7099

Parlamentul a refuzat să adopte declaraţia de unire a Moldovei şi României

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi preşedintele comisiei parlamentare pentru drept, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, au refuzat grupului de formare a partidului „Dreapta" în adoptarea Declaraţiei de unire a RM cu România. Cauza refuzului – autorii iniţiativei nu corespund criteriilor pentru înregistrarea proiectul de lege în Parlament.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", preşedintele grupului de iniţiativă „Dreapta", fostul deputat Ana Guţu, a publicat pe reţelele de socializare răspunsul Parlamentului, în care se vorbeşte că conform Constituţiei RM, dreptul la iniţiativă legislativă aparţine deputaţilor Parlamentului, Preşedintelui, Guvernului, precum şi Adunării Populare a Găgăuziei.

În răspunsul spicherului Candu se mai subliniază că orice mandat imperativ, prin care deputatul este legat de indicaţiile alegătorilor şi în caz de necesitate poate fi rechemat, este nul.

„Parlamentul şi deputaţii îşi rezervă dreptul de a decide asupra necesităţii şi oportunităţii înregistrării unei iniţiative legislative în acest sens", se vorbeşte în răspuns.

După cum a informat anterior „INFOTAG", pe 3 noiembrie Ana Guţu, alături de alţi membri ai grupului de iniţiativă, au transmis Parlamentului, Guvernului şi Administraţiei Preşedintelui textul Declaraţiei de unire.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

parlament , declaraţie , unire , Romania

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.