16 noiembrie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 5888
Securitate maximă la hotarele Moldovei, ca urmare a atentatelor teroriste din Paris
16 noiembrie 2015, 14:47 Realitatea moldovenească views 5888

Securitate maximă la hotarele Moldovei, ca urmare a atentatelor teroriste din Paris

Ca urmare a atentatelor teroriste din capitala Franţei, Poliţia de Frontieră din Republica Moldova a dispus, în regim de urgenţă, măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii cetăţenilor la traversarea frontierei de stat.

În acest context a fost suplimentat numărul de angajaţi în punctele de trecere unde se atestă un flux mai mare de călători şi au fost intensificate controalele la frontieră, în special fiind vizate persoanele originare sau cele care vin din state unde au loc conflicte armate.

Mai mult decât atât, a fost decisă implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor pentru a depista substanţele explosive.

De asemenea, Poliţia de frontieră anunţă aplicarea dispozitivelor speciale în controlul amănunțit al mijloacelor de transport.

Totodată, a fost pus în regim de alertă personalul Poliției de Frontieră, instruit anteriror, în diverse exerciții antitero.

Şi ţara noastră suferă alături de poporul francez. În semn de solidaritate, preşedintele Nicolae Timofti a declarat pentru 16 noiembrie zi de doliu naţional.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

terorism , Paris , frontiera , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.