|
Posibil, produse cancerigene din România sînt deja și în Moldova
Publicația online românească bitpress.ro leagă numele candidatului la funcția de prim-ministru Dacian Cioloș de experimentele cu substanțe chimice cancerigene în agricultura din România. Din moment ce aceste experimente au loc în țara vecină, din care se importă multe produse alimentare, acest lucru nu poate să nu trezească îngrijorare și în Republica Moldova, relatează NOI.md.
În particular, publicația a remarcat că în urmă cu cinci ani, se vorbea în termeni de maximă îngrijorare despre implementarea Codex Alimentarius, în România. Românii au devenit primii cetăţeni ai lumii pe care se testau efectele unui compus chimic pe bază de Initiumul (alte denumiri: ametoctradin, solanis, enervin, zampro, care este un fungicid din clasa pyrimidylamine/triazolopyrimidine deosebit de puternic), un ingredient activ din noua clasă a substanțelor chimice impuse de ,,Codex Alimentarius".
Unii oameni de ştiinţă trăgeau serioase semnale de alarmă, susţinînd că acest compus este extrem de nociv, fiind unul dintre factorii care favorizează apariţia cancerului. Produsele furnizate de o companie germană deja erau folosite pentru culturile de struguri, cartofi, roşii, castraveţi şi ceapă.
În 2010, senatorul argeşean Şerban Valeca a primit un răspuns uluitor de la Ministerul Sănătăţii, pe care l-a interpelat pe această temă: „Da, românii sînt primii cetăţeni ai planetei pe care se testează o astfel de substanţă chimică, dar oamenii trebuie să stea fără frică, pentru că a mai fost testat, în prealabil, pe şobolani şi iepuri! Abia după ce testul va fi făcut pe români şi se vor trage concluziile, ar fi urmat ca îngrăşămintele pe bază de substanţe presupuse a fi cancerigene să fie omologate în Olanda, Germania, Franţa, SUA, Canada şi Marea Britanie.
Toate acestea s-au întîmplat după ce Dаcian Cioloş a primit postul de comisar pentru agricultură al UE. Ca un fel de mulţumire, parcă, pentru înalta demnitate, Cioloş a acceptat ca România să fie prima ţară din lume care face experimente periculoase pe propriii cetăţeni!
De remarcat că, în anii 2007-2008, Dacian Cioloș a fost ministrul Agriculturii României în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu.
Este foarte posibil că și noi, moldovenii, folosim aceeași cartofi, ceapă, roșii, castraveți și struguri, fiind și cobai, la discreția fraților români. Dar despre aceasta cei de la ANSA nu ne-au prevenit și e foarte posibil că nici ei nu cunosc problema. Astfel, dorim să atragem atenția organului de resort cu privire la acest subiect.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1860
- Populația:
- 585 locuitori
Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.
Comentarii
(2)