02 octombrie 2015, 11:03 Realitatea moldovenească views 4818
A fost creată Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al BNM
02 octombrie 2015, 11:03 Realitatea moldovenească views 4818

A fost creată Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al BNM

Pentru a asigura transparența procesului de selectare a candidaților la funcția de Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, precum și o competiție egală, bazată pe criterii de integritate și profesionalism, Președintele Parlamentului Andrian Candu, a inițiat procedura de creare a unei comisii pentru organizarea concursului public privind selectarea candidaților la această funcție, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Din componența comisiei vor face parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, dar și reprezentanți ai mediului bancar profesional și experți independenți. În calitate de observatori vor fi invitați reprezentanți ai organizațiilor internaționale și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Prima întrunire a comisiei va avea loc la începutul săptămînii viitoare, cînd va fi stabilită modalitatea de lucru, criteriile de selecție și termenul pînă la care pot fi depuse CV-urile.

Mass media este invitată să participe la toate ședințele acestei comisii.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

BNM , Andrian Candu , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.