|
Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Academia de Ştiinţe Medicale din România au semnat un Acord de colaborare
Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Academia de Ştiinţe Medicale din România au semnat un Acordul de colaborare ştiinţifică. Acordul a fost încheiat în scopul relansării şi dezvoltării în continuare a colaborării în domeniul ştiinţelor medicale, extinderii colaborării în toate domeniile ştiinţelor medicale şi implementării realizărilor ştiinţifice în practica medicală a ambelor Părţi în condiţii reciproc avantajoase.
Documentul a fost semnat de vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, academicianul Stanislav Groppa şi preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, academician Irinel Popescu.
Colaborarea stipulată în document prevede schimb de savanţi şi medici-specialişti în cadrul realizării proiectelor comune; participarea la conferinţe internaţionale, simpozioane şi alte manifestări ştiinţifice organizate de ambele Părţi; asigurarea accesului cercetătorilor la laboratoarele şi la echipamentul ştiinţific modern ale ambelor Părţi, în scopul efectuării cercetărilor ştiinţifice în comun; schimb de publicaţii ştiinţifice de specialitate; asigurarea participării Părţilor la concursurile de granturi naţionale şi internaţionale; participarea la cercetările în cadrul granturilor Academiei de Ştiinţe a Moldovei sau ale Academiei de Ştiinţe Medicale din România etc.
De asemenea, Părţile vor încuraja încheierea acordurilor directe între instituţiile ştiinţifice de cercetări în diferite domenii ale medicinii, cum ar fi: medicina preventivă; medicina clinică; cercetări fundamentale; fabricarea dispozitivelor şi a sistemelor medicale.
„Pentru Academia de Ştiinţe din Republica Moldova, pentru comunicarea ştiinţifică şi, în special, pentru comunitatea medicală, ziua de astăzi şi momentul dat este unul istoric. Suntem onoraţi să semnăm un Acord de colaborare cu Academia de Ştiinţe Medicale din România, cu care avem o colaborare ştiinţifică de mai mulţi ani", a menţionat vicepreşedintele AŞM, academicianul Stanislav Groppa.
La rândul său, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, academicianul Irinel Popescu, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a exprimat consideraţie distinşilor colegi, care reprezintă segmentul medical din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, pe care a avut ocazia să-i cunoască şi să colaborez de-a lungul timpului. Academicianul consideră că sunt premize bune pentru ca acest Acord să fie acoperit de conţinut în viitorul apropiat şi să-şi îndeplinească menirea.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1709
- Populația:
- 677 locuitori
Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.
Comentarii
(0)