19 august 2015, 11:07 Realitatea moldovenească views 8625
În Romania s-a rasturnat un autocar care transporta copii din Republica Moldova si din Ucraina
19 august 2015, 11:07 Realitatea moldovenească views 8625

În Romania s-a rasturnat un autocar care transporta copii din Republica Moldova si din Ucraina

UPDATE 11:50: Ana Taban, serviciul de presa al MAE: "Toti pasagerii autocarului sut cetateni ai R.M. Este vorba de 36 de persoane. 4 persoane au decedat: 3 copii si o femeie. Circa 20 persoane sunt internate in spitalul de la Braila, dintre care 3 in stare grava."

UPDATE 11:30 "Am reusit sa punem pe roti autocarul si s-a descoperit a treia victima. Sunt trei decedati, doi copii si un adult. Elicopterul SMURD nu a fost solicitat la fata locului si nici nu cred ca este cazul", a declarat lt. col. Stefan Stoian, citat de Agerpres.

UPDATE: Potrivit ziarului local InfoBraila, numarul mortilor a urcat la 3. A treia victima este tot un copil. Autocarul facea curse regulate pe cursa Istanbul-Bucuresti-Chisinau iar accidentul s-ar fi produs in contextul in care carosabilul era umed.

Accident de proportii miercuri dimineata, in apropierea localitatii Baldovinesti.

Accident in judetul Braila: un autocar care transporta copii din Republica Moldova si din Ucraina intr-o excursie, s-a rasturnat. Din primele informatii, doi dintre pasageri au murit. Toate ambulantele de la Braila si Galati s-au dus catre localitatea Baldovinesti, in apropierea careia s-a rasturnat vehiculul. A fost instituit planul rosu, ceea ce inseamna ca este vorba de un accident cu numeroase victime, al caror numar depaseste capacitatea imediata de interventie din judetul respectiv. Intr-un asemenea caz, planul prevede implicarea unor forte suplimentare si cererea de sprijin din judetele invecinate.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, in accident au murit un adult si un copil. Sunt 20 de raniti, cativa dintre ei grav. 16 sunt pe drum sau au ajuns deja la UPU Braila iar 4 la Galati. 16 pasageri sunt fara probleme si se afla in grija autoritatilor. Sunt disponibile elicoptere, daca va fi nevoie ca ranitii sa ajunga de la Braila si Galati la Bucuresti. Secretarul de stat mai spune că cei mai multi pasageri erau din Republica Moldova.

„In jurul orei 9 si 20 de minute, in condiţii de ploaie torentiala, in localitatea Baldovinesti, autocarul inmatriculat in Turcia, condus de un sofer turc, pierde controlul volanului sau nu efectueaza o manevra de schimbare a directiei intr-o usoara curba spre stanga", a spus, la Digi24, Bogdan Zotoi, comisar-sef al Politiei Rutiere Braila.

"In autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turisti moldoveni si doi soferi turci. Accidentul s-a produs la Baldovinesti. S-a rasturnat pe partea dreapta a drumului. A fost activat Planul Rosu de interventie cu aprobarea prefectului. Planul Rosu se activeaza cand este accident colectiv si capacitatea de interventie este depasita. Au venit si colegii nostri de la SAJ Galati, care ne ajuta', a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al ISU Braila, lt. col. Stefan Stoian.

Cu zece zile in urma, un autocar ucrainean cu 51 de turisti s-a rasturnat pe Autostrada Soarelui, accidentul soldandu-se cu 2 morti.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

accident , autobuz , Romania , copii , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1754
Populația:
2936 locuitori

Molovata este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Molovata este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Dubăsari și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2936 de oameni. Satul Molovata a fost menționat documentar în anul 1754.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.