|
Rusia permite importul vinului din Moldova (Video)
Cinci companii vinicole din Găgăuzia au obţinut drteptul de a exporta în Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de către Rospotrebnadzor, potrivit RIA Novosti. Este vorba despre întreprinderile: ''Kazayak Vin", "Invinprom", "Vinăria Bostovan", "Tomai Vineks" şi ''Şardrisvin''.
"Din păcate nu am obţinut nicio informaţie oficială, nici chiar ministerul nu a fost informat. De fapt, cele cinci companii au obţinut acest drept de mai de mult, dar acum a mai fost introdusă o companie. Se primeşte că 7 companii din Găguzia au dreptul să exporteze în Rusia. Noi observăm că companiile din Găguzia au dreptul să exporte, sperăm că aceştia sunt primii paşi spre liberalizare pentru toţi, nu doar pentru cei din Găgăuzia. Suntem apreciaţi de ţările europene, dat fiind faptul că mai mulţi producători au obţinut premii si medalii la diferite concursuri", a menţionat directorul Oficiului Naţional al Vinului si Viei, Dumitru Muntean.
''În ultima perioadă Rospotrebnadzor a ridicat mai multe probe de la produsele din Republica Moldova. Ultima vizită a lor a avut loc la sfârşitul lunii iunie. Atunci echipa de experţi a vizitat mai multe companii vinicole, inclusiv acestea care au obţinut permisiunea de a exporta pe piaţa rusă. O informaţie oficială nu am primit deocamdată, dar din experienţa anterioară, prin intermediul Ambasadei vom primi informaţia la acest subiect. Ministerul Agriculturii insistă ca toţi producătorii şi exportatorii de vinuri să aibă acces la piaţa rusă, desigur cei la care se confirmă nivelul de calitate. Nu ne dorim să avem discriminare între producătorii din Republica Moldova care produc vinuri calitative'', a declarat ministrul Agriculturii, Ion Sula, în direct la Publika TV.
Amintim că ieri, autorităţile fitosanitare din Rusia au decis să continue experimentul de a permite importul fructelor din Moldova.
Rosselhoznadzor a acordat permisiune de acces pentru mere, pere, gutui, caise, piersici, vişine, cireşe, nectarine, prune şi porumbele. Autoritatea se bazează pe garanţiile de calitate acordate de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.
Iată şi lista companiilor pentru care embargoul rusesc a fost ridicat: Agro Sadîm, Başkalean Agro, Bizim Yeri, LPK Imeks, Celepen Agro, Kafadar, Tresor, SPK Kairîm, Eniyja, Cebotari, Agrosolidaks, Ghevlandri, Nezetlz Yuzyum, Speranţa, Kelehbar, Ghelen Agro şi Edinji Alians.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 2836 locuitori
Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)