24 iulie 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 9458
Condițiile înaintate de Maia Sandu pentru a fi premier nu sînt acceptate
Foto: ziarulnational.md
24 iulie 2015, 16:00 Realitatea moldovenească views 9458

Condițiile înaintate de Maia Sandu pentru a fi premier nu sînt acceptate

Maia Sandu, care a fost propusă de către Partidul Liberal Democrat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a înaintat două condiții de bază pentru a accepta să fie premier. Acestea nu au fost însă acceptate de către Partidul Liberal și Partidul Democrat.

Astfel, Maia Sandu a cerut ca în următoarele săptămâni să fie demiși guvernatorul Băncii Naționale și procurorul general. Ea consideră că aceste două instituții sunt principalele vinovate de situația din domeniul bancar, care a dus la „furtul miliardului", și vede drept inacceptabil faptul ca Dorin Drăguțan și Corneliu Gurin să se mai afle la conducerea acestor instituții, au declarat pentru Independent.md surse din cadrul PLDM.

În aceste condiții, conducerea PLDM se va întruni astăzi într-o ședință în cadrul căreia se va decide care vor fi pașii următori.

Totuși, sunt șanse tot mai mici ca Maia Sandu să rămână candidatul partidului, întrucât oligarhul Vladimir Plahotniuc o consideră „indezirabilă", mai ales după ce aceasta l-a sfidat de mai multe ori.

Amintim că și anterior Maia Sandu a declarat că dacă i se va propune să fie prim-ministru, primele condiții pe care le va înainta vor fi numirea unui procuror general european și a unui guvernator al BNM din Statele Unite.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Moldova , prim-ministru

Comentarii

 (1)
  • #1 Arhimed Răspunde Citează selecţia
    Мая Санду ещё раз подтвердила, что является, как и Додон американским агентом, и более того - агентом ЦРУ. Так называемые олигархи, которых привели к власти американцы в 2009 году - колониальная американская администрация в Молдове. По всей видимости она саботирует указания своих хозяев, поэтому американцы внедрили проект "ДОДОН" и "УСАТЫЙ", чтобы заменить упёртых олигархов. Эту дебилку Маю надо депортировать из Молдовы и Додона вместе с ней в США.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
101 locuitori

Picus este un sat din cadrul comunei Ochiul Roş, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Picus a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.