12 iunie 2015, 11:13 Realitatea moldovenească views 9411
Chiril Gaburici demisionează din funcția de premier
12 iunie 2015, 11:13 Realitatea moldovenească views 9411

Chiril Gaburici demisionează din funcția de premier

Ultima oră! Chiril Gaburici demisionează din funcția de premier.

Premierul Chiril Gaburici a anunțat astăzi că demisionează din funcția de prim-ministru. Acesta și-a exprimat speranța că demisia sa va duce la formarea unei coaliții majoritare, notează NOI.md.

Șeful executivului a sugerat că decizia sa are legătură cu dosarul intentat de Procuratura Generală, în privința diplomelor sale de studii.

„Îmi pare rău că am lăsat subiectul absenței sau prezenței unei diplome să ia conotații politice și să fie folosit drept un instrument pentru jocurile politice. Am insistat ca în această perioadă ca organele de drept să înceapă să-și facă meseria. Fac astăzi una anunț fără precedent în Republica Moldova. Îmi depun demisia. Odată cu această decizie, nu va exista suspiciunea că ancheta nu s-a desfășurat corect. Sper ca subiectul diplomei mele, lipsit de importanță obiectivă, va fi scos de pe ordinea de zi. Gestul meu nu este un pas înapoi,dar unul înainte pentru țară", a punctat Gaburici.

Totodată, acesta a lansat un apel către liderii coaliției de guvernare să purceadă la crearea unei coaliții majoritare în Parlament, care va asigura implementarea reformelor și accelerarea luptei cu corupția.

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 sergii Răspunde Citează selecţia
    Bravo dm. Gaburici dar era mai bine sasi dea demisia toata mafia care tea recomandat si tea numit in functie inclusiv cea din Loganesti.Acuma credca ai inteles ce insimna ca lai calcat cu picoarele pe dm. Leanca ,este la noi moldoveni un proverb ;nu sapa groapa cuiva ca vei cadea singur in ea"JOS MAFIA .Stimati concetateni merjeti va rog duminica la alegeri si votati pe cei mai simpli si mai cinstiti candidati cu cetatenie molldoveneasca ci nu americana caci ei terorizeza tot globul pamintesc fac ura intre noi crestinii ortodocsi [exzemplu Ucraina ]in functie de primari care au frica de Dumnezeu ci nu de banditii care se afla la putere si terorizeaza toata Moldova.<div><br></div>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
1199 locuitori

Pleşeni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tătărăşeni, Hănăseni şi Pleşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de locuitori. Satul Pleșeni a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.