23 februarie 2015, 10:31 Realitatea moldovenească views 7085
Vinurile moldoveneşti ar putea cuceri piaţa Estoniei
23 februarie 2015, 10:31 Realitatea moldovenească views 7085

Vinurile moldoveneşti ar putea cuceri piaţa Estoniei

Estonienii sunt dispuşi să comercializeze în cantităţi mai mari vinurile moldoveneşti. Solicitarea a fost făcută după ce 17 companii de la noi au participat la o degustaţie la Tallinn. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Moldovei la Tallinn în comun cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului şi cu ministerele Agriculturii din Estonia şi Moldova, relatează Mesager.

Alături de vinurile franceze, italiene şi georgiene, vinurile moldoveneşti şi-ar putea găsi un loc sigur pe piaţa estoniană. De gustul şi calitatea acestora s-au convins managerii de restaurante, magazine, precum şi jurnaliştii veniţi la eveniment. „Ținem minte că vinurile bune au venit din Moldova. Nu cunoaștem ce vinuri produceţi astăzi. Pe piața Estoniei vinurile moldoveneşti aproape că nu sunt. De aceea am fost foarte curios să gust din ele", spune Meeli Ots, om de afaceri, Estonia.

„Gustul moldovenesc trebuie readus în Estonia. De exemplu, vinurile, fructele, divinurile voastre sunt de o calitate foarte înaltă. Este acel gust care populația din Estonia îl place", spune Ivari Padar, ministrul estonian al Agriculturii.

Experții estonieni spun că anume astfel de expoziții cu degustări de vinuri și divinuri, dar și cu prezentări profesioniste a unor somelieri locali, va permite companiilor moldovene nu doar să reziste concurentei acerbe de pe piața estoniană, dar și sa-şi extindă volumul vânzărilor și gama produselor prezentate.

Astăzi pe rafturile magazinelor din Tallinn foarte rar poţi vedea vinuri din Moldova. Exportul în această ţară este unul foarte mic.

La expoziţie de la Tallinn au participat 120 de companii de distribuţie a vinului în Finlanda, Suedia, Letonia, Lituania şi Estonia.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

vin , Estonia , Moldova , export , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.