10 octombrie 2011, 16:23 Realitatea moldovenească views 5106
10 octombrie 2011, 16:23 Realitatea moldovenească views 5106

Formaţia „Noroc” revine în scenă într-o nouă componenţă

După o pauză de cîţiva ani, formaţia „Noroc” revine în scenă într-o nouă formulă şi cu un nou program concertistic. Trupa va prezenta la Chișinău un program inedit în noua sa componenţă, formată din unsprezece membri: şapte muzicieni şi patru solişti, doi dintre care foşti membri – Radu Dolgan şi Lidia Botezatu. Printre alţi membri se numără compozitorul Liviu Ştirbu, care deţine şi funcţia de director muzical, dar şi doi solişti - interpretul Serj Kuzenkoff şi fosta solistă a trupei „Edict”, Margareta. „Formaţia „Noroc” a fost întotdeauna multidimensională. Vrem să readucem pe scenă repertoriul „Norocului”, şi nu ne vom limita la un anumit stil, vom aborda diferite genuri de muzică. Prin aceasta sperăm să cucerim din nou inimile publicului”, spune Liviu Ştirbu.

Fanii trupei vor putea audia cele mai îndrăgite piese, adunate în cei 40 de ani de existenţă a formaţiei, şi vor asculta şi piese noi. „Programul muzical este compus din vechiul repertoriu al trupei, căruia Liviu Ştirbu i-a dat o haina nouă, dar va cuprinde şi noi melodii, care rămîn deocamdată o surpriză. Pot să spun că 40-50 la sută din repertoriu va fi compus din piese noi”, a spus producătorul trupei, Andrei Lozovan. Potrivit lui, o surpriză pentru fanii trupei va fi şi lansarea primului videoclip. „Videoclipul este filmat pe trei piese: „Chişinăul cel mic”, „Primăvara” şi „De ce plîng chitarele”. Filmările au fost făcute în mai multe locuri din Chișinău şi au încadrat toţi membrii trupei”, a spus Lozovan. Concertul va avea loc pe 13 octombrie la Palatul Naţional. De asemenea, membrii formaţiei se pregătesc să efectueze un turneu promoţional, care se va desfăşura în localităţile din Republica Moldova şi România.

Formaţia „Noroc” a fost fondată în 1967 de maestrul Mihai Dolgan. Primele melodii semnate de maestru au fost „Dor, dorule”, „Mama”, „De ce plîng chitarele”, „Cîntă un artist” şi „Primăvara”, care au beneficiat de multiple variante interpretative, inclusiv cea a Sofiei Rotaru. Pe parcursul a 11 ani, în noi formule, a contribuit la lansarea şi afirmarea mai multor interpreţi – Iurie Sadovnic, Anatol Neamţu, Ricu Vodă, Anatol Bivol, Gheorghe Ţopa, Radu Dolgan, surorile Georgeta şi Oxana Ciorici, Nina Gorban. În 1985, odată cu instituirea Organizaţiei Concertistice şi de Impresariat „Moldova-Concert”, formaţia s-a subordonat acestei instituţii, reuşind să susţină diverse concerte în Moldova, România, Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.