11 august 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 12673
Nina Ştanski: Transnistria se află în faţa celor mai acute ameninţări
Foto: actualitati.md
11 august 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 12673

Nina Ştanski: Transnistria se află în faţa celor mai acute ameninţări

Într-un interviu pentru postul rusesc de radio Baltcom din Letonia, şefa diplomaţiei de la Tiraspol Nina Ştanski a spus că este îngrijorată de tensiunile din Ucraina şi că regiunea transnistreană nu intenţionează să atace pe cineva nici acum, nici în viitor. Nina Ştanski a zis că din cauza situaţiei din Ucraina pierderile agenţilor economici transnistreni care îşi exportă marfa în Ucraina sau în Rusia ar fi ajuns la 40 la sută. Diminuarea exporturilor a adîncit criza deficitului bugetar din regiune, ceea a determinat administraţia din Tiraspol să taie salariile bugetarilor cu pînă la 20 la sută. Nina Ştanski a adăugat că Transnistria s-ar afla acum în faţa celor mai acute ameninţări din 1992 încoace.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

Transnistria , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.