30 iunie 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 8839
În Moldova vor crește salariile bugetarilor
Foto: tb.ziareromania.ro
30 iunie 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 8839

În Moldova vor crește salariile bugetarilor

Salariile bugetarilor vor fi majorate de la 1 octombrie curent. Decizia a fost luată la şedinţa de astăzi a Guvernului, relatează MOLDPRES.

Astfel, se propune ca salariul tarifar pentru categoria I de salarizare să fie de o mie de lei, în creştere cu 100 de lei. În consecinţă, vor creşte salariile de bază pentru toate categoriile de salarizare din Reţeaua tarifară unică.

Totodată, salariile cadrelor didactice din învăţămîntul preuniversitar vor creşte cu circa 20 la sută de la 1 septembrie curent.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a declarat la şedinţa Executivului că şi cadrele didactice din instituţiile preşcolare vor beneficia de o creştere salarială de circa 38 la sută.

Pentru implementarea proiectului dat, sînt necesare circa 135 de milioane de lei lunar.

Salariul mediu prognozat pentru anul curent este de 4225 de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

salarii , buget , Moldova , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
5095 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 8 km de orașul Anenii Noi şi la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populația satului constituie 5095 de oameni. Satul este atestat documentar în anul 1711 cu denumirea de Bulboaca Tătărască.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.