20 iunie 2014, 12:46 Realitatea moldovenească views 5799
20 iunie 2014, 12:46 Realitatea moldovenească views 5799

Şcoala Profesională din Nisporeni a obţinut două medalii la un concurs internaţional de vinuri


 Foto: moldnews.md

Şcoala Profesională din oraşul Nisporeni a obţinut o medalie de aur şi una de argint la Concursul Internaţional de Vinuri Bucureşti 2014 (IWCB 2014), ediţia a XI-a. La acesta au participat producători din 19 ţări, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, la concurs au fost expuse vinuri produse la vinăria Şcolii profesionale, inaugurată în urmă cu trei ani.

Dumitru Lupei, directorul şcolii, a afirmat că instituţia participă pentru prima dată la un astfel de concurs, iar rezultatul obţinut deschide oportunităţi noi pe piaţa europeană pentru vinurile produse la vinăria şcolii.

Vinăria serveşte drept teren practic pentru pregătirea viitorilor vinificatori. Aceasta este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie, pînă la îmbuteliere.

În total, la Şcoala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

vin , Moldova , medalie , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
82 locuitori

Pălăria este un sat din cadrul comunei Ţambula, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.30 km. Satul Pălăria se află la 24 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 82 de oameni. Satul Pălăria a fost fondat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.