06 iunie 2014, 16:00 Realitatea moldovenească views 13249
La Viena a început o nouă rundă de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean
Foto: tv7.md
06 iunie 2014, 16:00 Realitatea moldovenească views 13249

La Viena a început o nouă rundă de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean

O nouă rundă de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean a început astăzi la Viena. Tratativele va dura două zile şi va reuni reprezentanţi ai părţilor, mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri – Moldova, Transnistria, OSCE, Federaţia Rusă, Ucraina, SUA şi UE.

Agenda de negocieri include toate problemele înaintate de Chişinău şi Tiraspol. Negocierile sunt prezidate de către Ambasadorul Radojko Bogojević, Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiul al OSCE din partea Elveţiei pentru procesul de reglementare transnistreană. Mâine, participanţii la negocierile în formatul 5+2 vor susţine un briefing de presă de încheiere la Viena.

Aceasta este a doua rundă de negocieri în formatul "5+2" din acest an şi iniţial urma să aibă loc în luna aprilie. Atunci însă Tiraspolul a anunţat că nu va participa la runda de negocieri 5+2, care urma să aibă loc tot la Viena. Unul dintre motivele invocate de partea transnistreană ar fi că Parlamentul de la Chişinău nu a votat pentru anularea accizelor stabilite la mărfurile importate de către agenţii economici din regiune.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , Moldova , conflict , negociere , Austria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.