13 mai 2014, 09:35 Realitatea moldovenească views 11029
În capitală s-a desfăşurat flash-mobul dansant „Ține minte că ești moldovean!” (VIDEO)
13 mai 2014, 09:35 Realitatea moldovenească views 11029

În capitală s-a desfăşurat flash-mobul dansant „Ține minte că ești moldovean!” (VIDEO)

În ajunul recensămîntului general al populației, un grup de dansatori tineri a decis să atragă atenția chişinăuienilor aspra problemei autoidentificării etnice prin intermediul horei moldoveneşti. Scopul principal al flash-mobului patriotic a fost de a-i determina pe cetățenii Republicii Moldova să nu refuze, ci invers să fie mîndri de naționalitatea lor.

"Vrem să arătăm prin dans cît de bogată, dar cel mai important, cît de autentică e cultura moldovenească", a declarat pentru NOI.md participanta la flash-mob Daniela Cebotari.

"Cultura și tradițiile moldoveneşti sînt autentice, ele nu pot fi considerate parte a unei alte culturi, cum încearcă să ne-o impună acum mulți", a menționat organizatorul evenimentului, Dimitrie Roibu.

"Tineretul nu trebuie să uite tradițiile noastre, se arată convins Vitalie Miron. ‒ Căci nicăieri în lume oamenii nu ştiu să se distreze și să danseze aşa ca în Moldova. Dansul este sufletul poporului moldovenesc. Nu trebuie să ne uităm rădăcinile, de unde provenim. M-am născut moldovean și nu voi renunţa niciodată la identitatea mea".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.