15 aprilie 2014, 17:24 Realitatea moldovenească views 9540
Studiu: Cîte minute pe lună vorbesc moldovenii la telefonul mobil
Foto: protv.md
15 aprilie 2014, 17:24 Realitatea moldovenească views 9540

Studiu: Cîte minute pe lună vorbesc moldovenii la telefonul mobil

Moldovenii au vorbit anul trecut mai mult la telefonul mobil. Asta arată raportul Agenției pentru Reglementare în Comunicații Electronice, prezentat astăzi. In medie, numărul de minute consumat de pe fiecare număr s-a redus, în schimb, oamenii își cumpără două sau mai multe cartele și astfel vorbesc mai mult.

Potrivit documentului prezentat de Agentia pentru Reglementare in Comunicatii Electronice, moldovenii au vorbit la mobil anul trecut in total aproape 6 miliarde de minute, cu 11 la suta mai mult decat in 2012.

O persoana a vorbit in medie 3 ore si 20 de minute pe luna de pe unul si acelasi numar, cu 4 minute mai putin decat in 2012. In schimb, un utilizator poate avea doua sau mai multe cartele si astfel numarul de minute vorbite de pe toate cartelele creste. Agentia a mai calculat ca numarul utilizatorilor retelelor de telefonie mobila a crescut cu 9 procente. Datele arata ca la 100 de locuitori revin 125 de cartele SIM.

Totodată, numarul celor care au acces la Internet este cu 4 puncte procentuale mai mare decît media globala. In anul 2013 tot mai mulți moldoveni au început să foloseasca televiziunea digitală.

Numărul abonaților a crescut cu 25 la sută și ajunge la 130 de mii de persoane.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , studiu , telefon , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.