13 martie 2014, 16:22 Realitatea moldovenească views 8577
Ucraina a demarat o operațiune specială la granița cu Moldova
Foto: livejournal.com
13 martie 2014, 16:22 Realitatea moldovenească views 8577

Ucraina a demarat o operațiune specială la granița cu Moldova

Poliția de frontieră a Ucrainei a lansat o operațiune specială la granița cu Moldova (regiunea transnistreană) pentru a preveni posibilele provocări, a anunțat serviciul de presă al instituției.

"Pe segmentul transnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene a început o altă operațiune specială. Acest lucru se datorează declarațiilor Ministerului de Externe al Ucrainei și a reprezentanților unor state în ONU cu privire la activizarea trupelor ruse pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova și recrutării provocatorilor pentru a destabiliza situația din regiunea Odesa", - se spune în comunicat.

În desfășurarea activităților sînt implicate rezervele poliției de frontieră în colaborare cu militarii forțelor armate ale Ucrainei, sînt create patrule și puncte de control suplimentare.

În plus, Poliția de frontieră a Ucrainei continuă să crească eforturile de protejare a frontierei și controlului respectării normelor regimului de frontieră.

"Paza frontierei de stat pe toate sectoarele a fost fortificată. Pe mare se folosesc nave ale Pazei de Coastă. Aviația poliției de frontieră monitorizează frontiera de stat", - se spune în comunicat.

Sursa: obozrevatel.com

Cuvinte cheie:

frontiera , Ucraina , Moldova , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
324 locuitori

Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.