Mergi spre compartimentul: Copiilor
05 decembrie 2017, 15:45 Copiilor views 13427
Elevii sînt îndemnați să participe la concursul „Scrisoare mamei”
05 decembrie 2017, 15:45 Copiilor views 13427

Elevii sînt îndemnați să participe la concursul „Scrisoare mamei”

Elevii din clasele gimnaziale și liceale, atît vorbitorii de limbă moldovenească, cît şi de limbă rusă, sînt îndemnați să participe la concursul național de creație „Scrisoare mamei", desfăşurat de către Direcția municipală educație, tineret şi sport.

Scrisorile, în format electronic, vor fi trimise la adresa de e-mail: scrisoaremamei@gmail.com (limba moldovenească), pismomame2015@gmail.com (limba rusă), pînă pe data de 25 februarie.

Potrivit DGETS, concursul are drept scop sensibilizarea tinerei generații, promovarea creativității, identificarea şi promova tinerelor talente. Concursul va atrage atenția publicului la realitățile existente şi are drept scop motivarea tinerilor de a-şi respecta părinții, persoanele care le-au dat viață, de a valorifica familia, de a le cultiva valori social-umane.

„Astăzi sînt multe posibilități de comunicare dintre copiii şi părinții aflați la distanță, cum ar fi site-urile de socializare: skype, twitter, odnoklassniki, facebook ș.a. De multe ori, discuțiile lor prin intermediul acestor tehnologii se reduc la problemele materiale. Scrisoarea este cel mai reușit instrument de a-l motiva pe copil să-şi deschidă sufletul, să dea frîu liber imaginației. Este important să vedem ce simte şi cum gîndește un copil", se menționează într-un comunicat de presă remis de Direcție.

Pentru premierea autorilor celor mai bune lucrări vor fi acordate câte trei distincții la fiecare categorie şi premii bănești: 2000 de lei (locul I), 1500 de lei (locul II) şi 1000 de lei (locul III). De asemenea, vor fi oferite cinci premii a câte 500 de lei. Înmînarea premiilor şi altor distincții va avea loc în municipiul Chişinău, în cadrul unei solemnități speciale. Locul, data şi ora festivității vor fi anunțate din timp.

Concursul este organizat în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Facultatea de Litere a USM şi Asociaţia Obșteasca „Platforma Socrate".

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

concurs , elevi , scrisoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1680 locuitori

Cotul Morii este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Cotul Morii. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1680 de locuitori. Satul Cotul Morii a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.