Mergi spre compartimentul: Copiilor
30 septembrie 2016, 17:45 Copiilor views 2980
Schimbarea regulilor de şcolarizare a copiilor nevaccinaţi
30 septembrie 2016, 17:45 Copiilor views 2980

Schimbarea regulilor de şcolarizare a copiilor nevaccinaţi

Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova intenţionează să modifice cadrul normativ privind şcolarizarea copiilor nevaccinaţi.

Ca urmare a multiplelor adresări din partea părinţilor şi a dezbaterilor în spaţiul public referitoare la vaccinarea copiilor, Ministerul va crea un grup de lucru care să examineze situaţia şi să înainteze propuneri în vederea modificării şi completării cadrului normativ în vigoare pentru a înlătura lacunele legislative privind şcolarizarea copiilor nevaccinaţi.

"Indiferent de condiţia obligativităţii vaccinării, consecinţele lipsei acesteia nu trebuie să fie suportate de către copii, care nu sînt decidenţi şi care au dreptul la instruire în condiţii egale", se menţionează într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul Educaţiei consideră că prezentarea certificatului medical la admiterea în instituţiile de învăţămînt constituie o condiţie suficientă în vederea eliminării factorilor de risc pentru viaţa şi sănătatea tuturor copiilor.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

reguli , vaccin , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.