Mergi spre compartimentul: Copiilor
12 iunie 2015, 15:46 Copiilor views 7602
Ambasada Chinei la Chişinău a făcut o nouă donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”
Foto: vk.com
12 iunie 2015, 15:46 Copiilor views 7602

Ambasada Chinei la Chişinău a făcut o nouă donaţie de carte Bibliotecii „Ion Creangă”

O nouă donaţie de carte a fost făcută ieri, 11 iunie, de Ambasada Chinei în Republica Moldova, Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă" din capitală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Cu această ocazie, la bibliotecă a avut loc acţiunea culturală cu genericul „Cartea ne duce spre China". Prezent la donarea cărţilor, ambasadorul chinez Tong Mingtao a vorbit despre importanţa cărţilor la educarea tineretului.

„S-au oferit cărți atât la bibliotecă, cât și la universități, școli, au fost mai multe donații de cărți. Este o expoziție specială pentru copii. Guvernul chinez, cât și Ambasada, consideră că este foarte important ca, copiii să afle mult mai multe despre cultura și tradițiile Chinei. Au fost donate circa 700 de cărți a câte 70 de feluri. Copiii reprezintă viitorul țării și speranța acestuia. Este foarte important să creștem în copii deprinderea de carte", a declarat Tong Mingtao.

Volumele sunt editate în trei limbi - chineză, rusă şi engleză și au ca tematică cultura, istoria şi folclorul chinez.

Elevul Laurenţiu Suholitcu a mărturisit că are o mare pasiune faţă de limba chineză, pe care o studiază de sine stătător.

La bibliotecă a mai avut loc victorina „Ce ştii despre China" și a fost vernisată şi expoziţia de carte ce avea în calitate de generic un proverb chinez „Cartea este aur curat".

Sursa: www.trm.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , China , Moldova , donatie , carte , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.