Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 octombrie 2013, 11:21 Diaspora moldovenească views 9646
01 octombrie 2013, 11:21 Diaspora moldovenească views 9646

Moldoveanca Elvira Cemortan-Voloșin și-a expus lucrările la ambasada din Belgia


Foto: moldova.org

La 24 septembrie, cu ocazia celei de-a 22-a aniversări a Zilei Independenței și a sărbătorii "Limba Noastră", la Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei a fost vernisată expoziția pictoriței din Republica Moldova, Elvira Cemortan-Voloșin, cu genericul "Tradiția în imagini", informează moldova.org.

În cadrul vernisajului au fost expuse peste 40 lucrări. Pictorul moldovean stabilit cu traiul la Bruxelles, Ion Chișcă, a vorbit despre tendințele și viziunile artistice ale creației pictoriței Elvira Cemortan-Voloșin, lucrările sale fiind caracterizate prin armonie, expresivitate și sensibilitate.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice centrale, corpul diplomatic acreditat la Bruxelles, oameni de cultură și reprezentați ai cercurilor de afaceri și membri ai comunității moldovenești.

După inaugurarea expoziției, oaspeţii au avut posibilitatea să guste vinuri şi bucate tradiţionale moldoveneşti.

Sursa: moldova.org

Cuvinte cheie:

Belgia , expoziție , pictura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.