Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 septembrie 2013, 12:27 Diaspora moldovenească views 9527
06 septembrie 2013, 12:27 Diaspora moldovenească views 9527

Moldovenii se vor întrece la trîntă și la fotbal la Padova


Foto: moldova.org

Moldovenii din Italia se vor întrece la trîntă, dar și la fotbal în ziua de 22 septembrie în orașul Padova. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea Comunității Creștin-Ortodoxe din Padova și 5 ani de la constituirea asociației „Moldavi nel Veneto”, informează moldova.org.

Mai multe echipe de fotbaliși amatori din orașele Padova, Mestre, Cittadella, Milano, Brescia, Trento, Bologna, Treviso, Verona, Reggio-Emilia ăşi vor da întîlnire la Padova. Potrivit lui Leonard Macari, unul dintre organizatorii evenimentului, numărul echipelor participante nu este unul definitiv aşa cum urmează să adere la acest turneu echipe de moldoveni din alte orașe italiene. În cadrul aceluiaşi eveniment vor fi organizate şi întreceri la trîntă, unde se vor lupta cei mai viteji bărbaţi.

Deja de mai mulți ani, moldovenii din nordul Italiei organizează de două ori pe an competiții de mini-fotbal. Participanții sunt moldoveni din orașele respective care periodic se antrenează. Printre ei sunt fotbaliști care practică alături de italieni acest sport și participă la diverse competiții regionale, înregistrînd succese. 

Pentru prima dată evenimentul va avea patronajul Ministerului Tineretului și Sportului din Republica Moldova și a primăriei orașului Padova. În acest an evenimentul este organizat de către asociația „Moldavi nel Veneto”, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Nașterea Maicii Domnului (Padova), asociațiile „Gazeta Basarabiei”, „Olimpia”, „Centrul Diaspora Moldova” și Nicolae Dumbrăveanu (Comisia Migranților din Padova). Partener web-media asociația „AssoMoldave”. Turneul va avea loc în incinta complexului sportiv Plebiscito (via G. Geremia 2/2, Padova).

Cuvinte cheie:

fotbal , moldovenii , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.