19 iulie 2024, 16:00 Diaspora moldovenească views 1804
Maia Sandu în Marea Britanie: „Miezul discuțiilor noastre a fost dorința comună de a aduce diaspora acasă”
19 iulie 2024, 16:00 Diaspora moldovenească views 1804

Maia Sandu în Marea Britanie: „Miezul discuțiilor noastre a fost dorința comună de a aduce diaspora acasă”

Ieri, 17 iulie, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu cetățenii noștri din Marea Britanie și le-a exprimat recunoștința pentru că și-au împărtășit cu ea preocupările și speranțele.

”Am ascultat cu atenție și le-am vorbit despre cum investim în sănătate și educație, cum plantăm zeci de hectare de păduri pentru a reduce impactul schimbărilor climatice, cum construim linii electrice și cum facem pași ferm spre calitatea de membru al Uniunii Europene”, a menționat șefa statului.

Președintele țării a spus că s-a bucurat să audă că și moldovenii din diasporă pun umărul: lansează inițiativele pentru copiii cu nevoi speciale și realizează proiecte care apropie cetățenii din diasporă de țară, dar și între ei.

”Miezul discuțiilor noastre a fost dorința comună de a aduce diaspora acasă și determinarea de a construi împreună o țară modernă, în care fiecare persoană are șansa să-și realizeze, pe deplin, potențialul”, a subliniat Maia Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Marea Britanie , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.