Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 1117
Dorin Recean, în discuții cu diaspora moldovenească
27 ianuarie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 1117

Dorin Recean, în discuții cu diaspora moldovenească

Prim-ministrul Dorin Recean, împreună cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea și ministrul Afacerilor Interne, Andrian Efros, s-a întîlnit, ieri, cu reprezentanții diasporei moldovenești din Ungaria.

Șeful Executivului a vorbit despre eforturile autorităților de la Chișinău în consolidarea legăturilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, accentuînd importanța contribuției fiecărui cetățean în calea aderării noastre la UE.

„M-am convins că oamenii noștri, oriunde s-ar afla, sînt interesați de ce se întîmplă acasă și cunosc provocările cu care ne confruntăm. Iată de ce una din prioritățile Guvernului este construirea unui dialog cît mai productiv cu diaspora și implicarea acesteia în transformarea țării noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

În discuții, au fost menționate acțiunile Executivului privind implementarea politicilor care ar determina diaspora să revină acasă, pentru a-și valorifica experiența în sectoarele cheie. De asemenea, au fost analizate modalitățile prin care Guvernul poate oferi un suport mai eficient și mai personalizat pentru nevoile specifice ale concetățenilor noștri din diasporă.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.